Jdi na obsah Jdi na menu

Miska s mořskými potvůrkami

31. 7. 2016

1.jpg

Materiál a pomůcky:

Misky jsme zdobili s dětmi z našeho příměstského tábora. Materiál je cenově dostupný - pro celý tábor (19 dětí) nám stačily dvě sady barev na keramiku a ještě nám zbylo. Do práce se pustily děti od 4 do 14 let a byly opravdu nadšené. Menší děti místo rybiček malovaly "hlavonožce", větší slečny zvládly náročnější mořské potvůrky, všechna dílka jsou zdařilá a originální :-)

 

2.jpg

Pomocí vatové tyčinky namočené do barvy na keramiku namalujte na misku základní tvary rybiček (oválky) či jiných mořských tvorů. Malujte opravdu jen jednoduché tvary, detaily budete později dokreslovat černým popisovačem.

Barvu nechte hodinu schnout.

 

4.jpg

Černým popisovačem na keramiku pak dokreslete detaily. Obtáhněte kontury rybek, dokreslete očka a ploutvičky. Namalujte chapadla chobotnici nebo třeba vodotrysk velrybě. Můžete přikreslit i vlnky, bublinky a mořskou trávu. Pokud se vám někde něco nepovede, stačí barvu setřít vlhkým ubrouskem a můžete pokračovat znovu a lépe.

 

5.jpg

Při zdobení myslete na to, kde má miska dno a kde horní část. Misky se lépe malují obrácené dnem vzhůru, ale rybičky by měly plavat správným směrem :-)

 

9a.jpg

Až budete s prací hotoví, nechte barvu schnout ještě další dva dny.

Pak můžete misku normálně používat. Doporučujeme mističku mýt pouze ručně, aby vám myčka nezničili tak krásný výtvor.

Ve fotogalerii najdete ještě další obrázky.

 

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Miska s mořskými potvůrkami

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář