Jdi na obsah Jdi na menu

Ptáček v kleci z provázku

16. 9. 2014

p1350768.jpgMateriál a pomůcky:

 

 

 

p1350649.jpgBalónek nafoukneme do velikosti budoucí klece. Pořádně ho zavážeme, nebo zagumičkujeme, aby neucházel, při schnutí by se vám totiž mohl vyfouknout a kostra klece by se deformovala.

V misce smícháme herkules s vodou v poměru 1:1, nemusíte to přesně odměřovat, stačí odhadem. Provázek postupně namotáváme na balónek a zatíráme lepivou směsí.

 

 

 

p1350651.jpg

Omotané a polepené balónky necháme schnout asi tak dvacet čtyři hodin. Nejlepší je vyčlenit si na práci hezký slunečný den - lepidlo schne rychleji a balónky nemají tendenci se vyfukovat. Osvědčilo se nám "posadit" balónky na starší zavařovací sklenice - přebytečné lepidlo nateklo dovnitř.

 

 

 

 

p1350742.jpgPo uschnutí lepidla balónek proděravíme a z klece vytáhneme. Do klece vložíme dřevěnou špachtli jako bidýlko pro ptáčka a nezapomeneme také vystřihnout otvor, kudy budeme ptáčka do klece vkládat. Provázky jsou lepidlem vyztužené, hůř se stříhají, ale tvar i po vystřižení otvoru drží dobře.

 

 

 

 

 

p1350747.jpg

Ptáčka jsme si vyrobili z ovčího rouna metodou mokrého plstění - menší kuličku na hlavičku, větší na tělíčko. Přilepíme zobáček, očka a peříčko na ocásek.

 

 

 

 

 

 

 

p1350771.jpgPtáčka posadíme na bidýlko, do vrchní části klece provlékneme provázek a hotovou dekoraci si můžeme pověsit do okna :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Ptáček v kleci z provázku

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář