Jdi na obsah Jdi na menu

Koník pro svatého Martina

1. 11. 2016

dsc_0407.jpg

Materiál a pomůcky:

dsc_0410.jpg

Z modrého filcu si vystřihneme jednoduchý tvar koníka. Vystřihneme si dva stejné díly, které napřed vyzdobíme - přišijeme vločky, černý knoflíček jako oko a přilepíme kousek samolepící látky místo sedla.

 

dsc_0415.jpg

Bílý chlupatý drátek si kleštičkami rozdělte - pár kousků na hřívu a pár kousků na ocas. Vložte mezi obě poloviny tělíčka a začněte sešívat smykovacím stehem.

 

dsc_0421.jpg

Koníka postupně vyplňujte zbytkem rouna, vatou nebo nastříhaným molitanem. Budete překvapení, kolik materiálu se do tak malého koníka vejde.

 

dsc_0437.jpg

Dílko dokončete a dejte dětem na hraní. Náš koník bude sloužit spíš jako dekorace, takže pokud si budete chtít ušít hračku na spaní - použijte místo flitrů měkoučké vločky z filcu a místo chlupatého drátku zbytky bílé příze nebo jiný materiál. Jen budete muset trochu upravit velikost koníka.

 

dsc_0442.jpg

No a na závěr hezké pořekadlo: "Na svatého Martina kouřívá se z komína, na svatou Kateřinu schováme se pod peřinu." Takže si zatopte v krbu, nebo si aspoň zapalte svíčku, zalezte si pod deku a vyprávějte si s dětmi pohádky :-)

 

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Koník pro svatého Martina