Jdi na obsah Jdi na menu

Dýňová polévka s mrkví a kukuřicí

12. 10. 2015

kopie-c.---p1400981.jpg

Suroviny na 6 - 8 porcí:

  • cibule
  • pět mrkviček
  • malá dýně hokaido, nebo půlka velké
  • plechovka kukuřičných zrn
  • olej, máslo
  • sůl a pepř
  • chilli (můžete vynechat)

Cibuli oloupeme a nakrájíma na drobno, mrkev oškrábeme, nastrouháme. Dýni hokaido rozpůlíme, vydlabeme semínka, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

V hrnci rozpustíme máslo s trochou oleje, cibulku osmažíme. Přidáme mrkev, chviličku mícháme, nasypeme kostičky dýně hokaido, necháme prohřát a nakonec vložíme zrnka kukuřice.

Zalijeme cca 1,5 litrem vody, záleží jak chcete mít polévku hustou. Ochutíme solí a pepřem, kdo má rád pálivé, přidá i trošičku chilli koření.

Přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme cca 15 minut.

Ozdobíme petrželkou nebo jinými bylinkami a podáváme.

Polévka je díky použitým surovinám krásně oranžová a nasládlá, dětem bude chutnat.  A pro mužské strávníky doporučuji přidat pálivé chilli, chuť se tak ještě zlepší.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář