Jdi na obsah Jdi na menu

Podobnost čistě náhodná

29. 3. 2016

cela-stranka-1.jpg

Moc jsem se těšila až budu moci porovnávat fotografie z dětství a mládí mého muže s fotografiemi našich dětí. Díky moderní technice a speciálnímu scaneru na diapozitivy se mi tato příležitost konečně naskytla.

Nejtěžší bylo samo sebou najít a vybrat ty správné fotky. Původně jsem chtěla mít na stránce fotku babičky s tatínkem a své se synkem. Jenže naše třetí dítko má miminkovských fotek poskrovnu, navíc fotoaparát mám často v ruce já, takže na fotkách vidět nebývám. Ale to už je prostě život. Tak jsem použila sourozenecký obrázek s nejstarší dcerou a nejmladším synkem. Podoba dcery s babičkou a synka s tatínkem je očividná :-)

 

detail-fotek.jpg

Tady vidíte fotografie v detailu - horní je z roku 1971 a dolní z r. 2006. Mladší fotka byla samosebou barevná a zaostřená, ale aby k sobě obrázky ladily, upravila jsem barvy na "sépiovou kost" a obrázek jsem trochu "rozmazala". Přilepila jsem letopočty a také nápisy se jmény.

 

deatil-rozetka.jpg

Jako podklad jsem pro vlastní fotografie použila jednobarevný vínový karton. Ozdoby jsou pak z jemných dřevěných chipboardů ve tvaru srdíček. Prostorový dojem jsem vytvořila pomocí naskládané harmoniky z polotovaru na rozetku. Jen jsem rozetku už neslepovala do kruhu. Navíc jsem bílý polotovar obarvila v čaji, abych vzhled papíru postaršila.

 

detail-perlicky.jpg

Jako detail jsem použila voskované perly v hnědé barvě - krásné ladí s barvami fotograií. Použít můžete i jiné korálky nebo nalepovací perličky.

 

detail-ruzicky-a-maslicka.jpg

Hlavní ozdobu stránky tvoří papírové růžičky - opět ladící barvy - béžová a hnědá. Růžičky jsem ještě podložila kolečkem smotaným z bavlněného provázku a také pár vlákny z přírodní jutové stuhy Přidala jsem také malou mašličku.

 

deatail-ruzicky-v-dolni-casti.jpg

Růžičky, provázek i jutová vlákna jsou i v protějším rohu. Vínový karton s fotografiemi i ozdobami je přilepený na neutrálním bílém papíře s černými nápisy. Papír k fotografiím hezky ladí, ale na druhou stranu od nich nepoutá pozornost. A to byl přesně můj záměr.

 

stranka-cela.jpg

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Podobnost čistě náhodná

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář