Jdi na obsah Jdi na menu

Duhový deníček

25. 8. 2014

Materiál a pomp1350684.jpgůcky:

 

 

 

p1350683.jpg

Duhový karton přizpůsobe velikosti sešitu a přilepte ho na původní desky sešitu.

 

 

 

 

 

p1350669.jpg

Z embosovaného kartonu (na obrázku motiv třešňových květů) vystřihněte ovál široký o trochu méně, než činí šířka budoucího deníčku.

Aby vytlačený motiv embosovaného kartonu vynikl, přetřete jeho vyčnívající části křídami. My jsme volili barvy odpovídající našemu duhovému základu a každý květ má jiný odstín.

 

 

p1350673.jpg

Křídami můžete potřít obě embosované strany - rub i líc, efekt bude na každé z nich odlišný, pak si vyberete stranu, která se vám bude líbit více.

 

 

 

 

 

 

 

p1350677.jpg

Křídami vybarvěte i pět různě velkých výřezů kytičky - barvičky pěkně prostřídejte. Povytažením za okvětní plátky kytičky vytvarujte, naaranžujte je na sebe a doprostřed přilepte knoflíček. Kytička dodá deníčku krásný prostorový efekt.

 

 

 

 

p1350693.jpgNápis z písmenek se srdíčky jsme nalepili na obdélník s kulatými rohy. Použít můžete jednobarevný karton - písmenka tak hezky vyniknou, nebo obdélník opět vybarvěte křídami, jako jsme to udělali my. Jako diakritika poslouží vyřezaná srdíčka z písmenek.

 

p1350700.jpgKe konečnému dozdobení deníčku můžete připojit ozdobné stuhy - hadovku či krajku s kytičkami a další přízdoby a polotovary. Jen si promyslete barevné ladění, aby nakonec barev a tvarů nebylo příliš.

 

 

 

 

 

 

p1350855.jpgTady ještě ukázky deníčků, které si vyráběly holčiny na našem příměstském táboře v r. 2014. (Další najdete ještě ve fotogalerii)

Každý je originál - stačí zvolit jinou barvu, jiný vzor nebo rozmístění prvků... a v tom spočívá krása tvoření :-)

 

Náhledy fotografií ze složky Duhový deníček

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář