Jdi na obsah Jdi na menu

Hvězdička omotávaná šňůrkou

11. 12. 2016

1.jpg

Materiál a pomůcky:

2.jpg

Ze špachtlí si slepte hvězdičku. Doporučuji si nejprve předkreslit obrázek (vypadá jako hvězdička "jedním tahem") a podle něj špachtle postupně přilepovat jednu ke druhé. K lepení použijte klovatinu - je průhledná a umožní vám měnit úhel slepených špatchtlí tak, aby se vám paprsky hvězdičky na závěr "sešly".

 

3.jpg

Vyberte si šňůrky a začněte omotávat. Šňůrku veďte z jednoho bodu do čtyř dalších, pak se přesuňte do dalšího bodu a opakujte na místa, kde šňůrka ještě není.

 

4.jpg

Po dokončení by vám uprostřed hvězdičky měla vzniknout další hvězda z bavlnky. Možná to budete muset zkoušet vícekrát, něž se vám to povede.

Méně zdatné motalinky mohou bavlnku vést nepravidelně - hvězdičky budou také krásné s nádechem dětsky něžné nedokonalosti ♥

 

5.jpg

Jako pověstnou třešínku na dortu použijte samolepící perličky a ozdobte jimi každý paprsek hvězdičky. Můžete použít i jiné přízdoby - kamínky, flitry, korálky, maličké knoflíčky - ale pozor v jednoduchosti je krása.

 

6.jpg

 

7.jpg

Tady máme ještě návod na jiný druh hvězdiček ze špachtí, který zvládnou i menší děti, jen jsou na špičku stromečku trochu těžké.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Hvězdička omotávaná šňůrkou

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář