Jdi na obsah Jdi na menu

Vánoční stromeček v něžných barvách

18. 11. 2016

dsc_0838.jpg

Materiál a pomůcky:

dsc_0840.jpg

Dřevěné polotovary nabarvíme. My jsme si namíchali krásnou nebesky modrou barvu z bílé a modré tempery. Syn pak barvu nanášel houbičkou. Tempery z naší nabídky na dřevu výborně drží a krásně kryjí.

Stromeček nabarvěte z obou stran a nezapomeťte ani na stojánek.

 

dsc_0847.jpg

Než vám uschne barva na stromečku, dejte dětem děrovačky, bílý papír a řekněte jim, aby připravili spoustu vloček. Děrovačka musí stát na pevné podložce a děti musí pracovat celou dlaní - budou mít na práci s děrovačkou větší sílu a raznice se vám nepoškodí.

 

dsc_0848.jpg

Ze stříbrného chlupatého drátku si vymodelujte hvězdu na špičku stromečku. Ideální je modelovat podle nějaké předlohy hvězdičky - jen tak od ruky to jde hůře. Na stromeček jí pak přilepte tavnou pistolí.

 

dsc_0851.jpg

Původně jsem měla představu, že budeme stromeček zdobit vločkami, do jejichž středu přilepíme ozdobnou perličku. Syn můj nápad ještě vylepšil a perličky lepil v celých pásech jako dolní kontury větví stromečku. Musím uznat, že to byl skvělý nápad.

 

dsc_0862.jpg

Takto máme stromeček vyzdobený my, už nám stojí na krbu jako předzvěst Vánoc, obklopený svíčkami.

Samosebou si můžete vybrat jiné barvy a jiné druhy přízdob. Budete překvapení, co všecho děti vymyslí. Každý stromeček bude originál.

A nemusíte stromky zdobit jen s dětmi,  i dospělí si mohou hrát :-)

 

dsc_0876.jpg

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Vánoční stromeček v něžných barvách

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář