Jdi na obsah Jdi na menu

Vajíčka zdobená provázkem a stuhou

4. 3. 2017

kolaz-vajicka-s-provazkem.jpg

Materiál a pomůcky:

1.jpg

Konec provázku připíchněte ke špičce vajíčka špendlíkem, naneste herkules a začněte vajíčkem otáčet. Provázek nechte volně namotávat ve tvaru spirálek a lehce to prsty přitlačujte do naneseného lepidla.

2.jpg

Provázek z bavlny je příjemný a dobře se s ním pracuje. Celé vajíčko budete mít omotané cca do deseti minut. Pozor si dejte na konci práce - až se vajíčko začně zužovat. Provázek má tendenci sklouzávat a řady budou řidší. Vemte si na pomoc špendlíky, kterými provázek zachytíte na místě. Špendlíky v každé následující řadě jednoduše přepíchnete a spirálky budou pěkně pravidelné. Chce to trochu cviku a trpělivosti :-)

3.jpg

Ustřihněte si kousek stuhy, připravte si kytičky z filcu - vše na sebe navrstvěte a jedním špendlíčkem spojte.

4.jpg

Zdobit už můžete jakkoliv.

8.jpg

Vajíčka mohou být pestrá a barevná, podložená barevným ubrouskem. Stuhy mají potisk puntíků, kytičky z filcu jsou v různých velikostech.

7.jpg

Tady je varianta v něžných tónech, se stuhou vedenou shora dolů, ozdobená dřevěným knoflíčkem a mašličkou z provázku. Tato stuha má vytkávaná srdíčka.

6c.jpg

Vajíčkům to bude v košíčku slušet s jutou a dalším typem stuhy s lístečky.

Základ vajíčka omotaného provázkem můžete ozdobit dle vaší fantazie a ve vaší oblíbené barevné kombinaci. Přízdoby můžete každý rok měnit.

Stejně tak můžete ozdobit další polystyrenové polotovary - věnečky, srdíčka nebo třeba kužel. Z kuželu si můžete vyrobit moc krásné slepičky...

6.jpg

Pokud máte raději veselejší barvy, můžete si tuto techniku vyzkoušet s dvoubarevnými šňůrkami - nakoukněte sem.

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Vajíčka zdobená provázkem a stuhou

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář