Jdi na obsah Jdi na menu

Zajíček s ocáskem z růžičky

25. 3. 2017

1.jpg

Materiál a pomůcky:

2.jpg

Jedenáct dřevěných špachtlí vyskládejte vedle sebe a spojte je maskovací páskou. Přelepte je několika pruhy pásky vertikálně i horizontálně - špachtle se zpevní a budou dobře držet u sebe. Je to zadní strana obrázku, která nebude vidět, tak se nemusíte trápit nějakým pečlivým vyměřováním a stříháním.

3.jpg

Z papírových polotovarů si smotejte růžičky a slepte je tavnou pistolí. Video, jak se růžičky vyrábějí najdete třeba zde. Na videu je použitý filc, ale tím se nemusíte trápit - princip je stejný. Hotové růžičky mají průměr cca 3 cm. Střed každé růžičky doporučuji vyzdobit korálkem - perličkou - přilepenou pomocí tavné pistole. Je to taková "třešínka na dortu".

dsc_0579.jpg

Zajíčka si vystřihněte ze čtvrtky, nabarvěte temperou, nebo ho nechejte něžně bílého. Místo ocásku přilepte zajíčkovi růžičku a umístěte ho na podklad ze špachtlí.

tri-zajicci3.jpg

Obrázky si vyrobte klidně dva, tři i více. Vyrovnané vedle sebe vypadají moc pěkně. I barevnou kombinaci klidně zvolte jinou.

Špachtle můžete také nabarvit - hezký bude třeba hnědý podklad s béžovým zajíčkem a bílou růžičkou... Ale to už necháme na vaší fantazii :-)

dsc_0568.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář