Jdi na obsah Jdi na menu

Zajíček z ponožky

11. 4. 2014

p1330441.jpgMateriál a pomůcky:

 

 

 

Naše pětičlenná rodina za týden vyprodukuje několik lichých ponožek, které se pak bez užitku povalují v prádelně. Možná jste na tom podobně... Dětem v dílně jsem samosebou koupila ponožky nové, pěkně barevné, s puntíky.

p1330430.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jako náplň jsme si připravili směs jak na hrstkovou polévku - schovávám totiž zbytky ze spižírny ke kreativnímu využití a teď se náramně hodily :-)

Takže my jsme zajíčky krmili směsí z rýže, krup, červené čočky, prosa, pohanky, maličkých těstovin atd. A aby nám ušáci pěkně voněli, přidali jsme pár kapek voňavého olejíčku.

p1330435.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teď už k vlastním práci. Je velmi jednoduchá, s pomocí ji zvládnou i malá dítka.

Špičku ponožky plníme zvolenou náplní, naše "hrstková polévka" má výhodu v tom, že zajíčci mají pěknou stabilitu.

Plníme do výšky bříška budoucího zajíčka a zavážeme gumičkou. Pak pokračujeme do výšky hlavičky a opět zagumičkujeme. Gumičky pevně utáhneme, aby se nám náplň nevysypala.

Ouška jsou ze zbytku ponožky, který přečnívá nad hlavičkou, vystříhneme z něj dva zbytky látky ve tvaru "V" a uši dotvarujeme.

Přilepíme očka, pusinku a čumáček ze zbytků filcu, ocásek z bambulky. Dozdobíme mašličkou kolem krku a přidáme kytičky pod ouško.

Ušáci se budou dobře vyjímat v ošatce s vajíčkama, nebo je schovejte mezi stébla osení. My jsme si je vyfotili v záhonu modřenců a tulipánů :-)

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Zajíček z ponožky

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

krasa

(nadhera , 15. 4. 2014 17:54)

vsechny napady jsou hezke ale tento je uzasny nechapu jek nekdo muze napsat o necem hez kem takove blbosti (např. u toho klubajiciho se kuratka) ta to stranka je uzitecna a dekuji za jeji existenci

Re: krasa

(Lucka, 15. 4. 2014 18:20)

Děkuji za ocenění, myslím, že někteří náctiletí se prostě nudí a trousí nehezké komentáře...